Sanitairkit

Een veel gebruikte toepassing van kit is het afdichten van voegen in badkamers, keukens en sanitaire voorzieningen. De badkamer en de keuken krijgen een steeds belangrijkere plek in het huis, die zoveel mogelijk naar wens ingericht wordt.

Voorheen werden badkamers en keukens veel ingericht met geglazuurde tegels, glas en emaille, maar tegenwoordig is het steeds vaker natuursteen, RVS en kunststoffen zoals polyester. Hiervoor zijn dan ook weer andere kitsoorten voor nodig.

  • Azijnzuurhoudende sanitairkitten (Soudal Silirub S) hebben een optimale hechting op glas, geglazuurde tegels en emaille.
  • Neutrale siliconen (Soudal Silirub 2/s, Silirub S8100+, Zwaluw Silicone NO) hebben een optimale hechting op glas, metalen en kunststoffen. Maar ook de hechting op geglazuurde tegels en keramiek is uitstekend.
  • Neutrale natuursteen-siliconen (Soudal Silirub MA, Zwaluw Silicone NM) zijn speciaal voor afdichtingen bij natuursteen. Deze kitsoorten geven geen randzonevervuiling op het natuursteen, wat met andere sanitairkitten wel gebeurd.
  • Een speciale kit is de Soudal HMX Sanitary: deze kit is bijzonder gemakkelijk verwerkbaar, geschikt voor klassieke en moderne materialen en natuursteen en strak en glad af te messen met water (beslist geen afstrijkmiddel gebruiken).

Alle sanitairkitten zijn schimmelwerend ingesteld. Dat wil niet zeggen dat er nooit schimmelvorming zal optreden, maar het zal flink vertraagd worden.